dilluns, 3 d’agost del 2009

Passejant-me per La Stampa, i no trobar aquesta noticia... sort que demà marxo de vacances.


El Vaticà desmenteix que estudiï que els fills dels capellans portin els seus cognoms

  1. El portaveu de la Santa Seu considera "sense fonament" les informacions del diari 'La Stampa'
EFE
CIUTAT DEL VATICÀ

El Vaticà ha desmentit avui que estigui estudiant mesures perquè els fills dels capellans puguin portar el cognom del pare i heretar-ne els béns personals i ha considerat "sense fonament" les informacions relacionades amb aquesta qüestió, segons el portaveu de la Santa Seu, el jesuïta Federico Lombardi, que ha sortit al pas de les informacions publicades ahir pel diari italià La Stampa.

"A les preguntes que m'han fet sobre aquest article, en què s'afirma: "Per impuls de la Congregació per al Clero s'han celebrat algunes reunions per estudiar el tema dels fills de sacerdots i que han estat escoltats els parers d'algunes persones", responc que aquestes informacions no tenen fonament", ha dit Lombardi en un breu comunicat.

La Stampa ha informat que la Santa Seu estudia mesures per als cada vegada més nombrosos casos de capellans que viuen en concubinat i tenen fills i que entre les solucions que estudia hi ha la de garantir a la prole el cognom del pare i que en puguin heretar els béns personals.

Sud-amèrica i Àustria

Segons el matutí torinès, les últimes setmanes, impulsades per la Congregació per al Clero que presideix el cardenal brasiler Claudio Hummes, s'han celebrat diverses reunions per tractar aquest problema, que afecta, segons el diari, especialment Sud-amèrica i països europeus com Àustria.

Sempre segons aquest diari, la Santa Seu "tem" que els reconeixements de paternitat amb les proves d'ADN suposin "una allau" de procediments judicials, que desemboquin en causes milionàries.

D'aquí ve que "estudiï" --va publicar ahir el diari-- mesures per garantir els drets socials de la dona i els fills "amb una espècie de contracte civil que permetria als fills portar el cognom del capellà pare i heretar només els seus béns personals".