dimecres, 23 de setembre del 2009

Justicialismo... així ho deien, tot i que han passat molts anys.


23/9/2009 15:44 H EN EL VOL AMSTERDAM-VALÈNCIA
Detingut un dels pilots dels 'vols de la mort' argentins a l'aeroport de Manises

• L'arrestat ara és comandant de la companyia holandesa de 'low cost' Transavia

Juan Alberto Poch, un pilot comercial de nacionalitat holandesa i d'origen argentí, per la seva presumpta participació en els anomenats "vols de la mort". Foto: EFE
EFE
MADRID
Agents de la Policia Nacional han detingut a l'aeroport de València Juan Alberto Poch, un pilot comercial de nacionalitat holandesa però d'origen argentí, per la seva participació en els anomenats 'vols de la mort', en què van desaparèixer més de 1.000 persones durant la dictadura argentina.

El pilot, reclamat per la justícia d'aquest país per quatre processos penals, ha estat detingut quan efectuava una escala de 40 minuts a l'aeroport de Manises, abans de tornar a Amsterdam com a comandant d'un avió de passatgers.

Tinent de fragata i pilot naval durant la dictadura a l'Escola de Mecànica de l'Armada, Foch s'havia retirat de les forces armades argentines i era ara comandant de la companyia holandesa de low cost Transavia, per a la qual volava a diferents destins europeus, entre ells València.

Nacionalitat holandesa

La Policia Nacional ha pogut confirmar a través de la Interpol que el fugitiu havia adoptat la nacionalitat holandesa i pilotava amb relativa freqüència el vol que, procedent de l'aeroport de Schipol, arribava a Manises i tornava al seu punt d'origen després d'una escala d'uns 40 minuts.

L'arrest de Poch només ha produït un lleuger retard en el vol de tornada a Holanda, ja que s'havia previst la presència d'un nou comandant amb antelació.

La detenció ha estat possible gràcies a les indagacions del Grup de Localització de Fugitius, amb la col·laboració d'agents de la Prefectura Superior de Policia de la Comunitat Valenciana, i informacions provinents de l'Agència Tributària.