dimarts, 17 de febrer del 2009

finalment a El Periódico

17/2/2009 16:23 h EMPLAÇAVEN A L'ALLIBERAMENT DE L'AL-ANDALUS

Detinguts a Granada un militar espanyol i la seva nòvia per difondre a internet vídeos amb contingut gihadista

  1. Els arrestats feien una crida a la comissió d'atemptats a Espanya
EUROPA PRESS
MADRID

La Policia Nacional ha detingut aquest matí a Granada un home de nacionalitat espanyola, membre de l'Exèrcit, i una dona russa per l'edició i la difusió a través d'internet de vídeos de contingut gihadista en què feien crides a la comissió d'atemptats a Espanya.

Segons ha informat la policia en un comunicat, els detinguts són Christian Peso Ruiz Coello, de 23 anys i nascut a Granada, i Maria Choubina, també de 23 anys i nascuda a Leningrad (Rússia), parella sentimental i practicants de l'islam. Agents de la Policia Nacional estan escorcollant els seus domicilis.

Les investigacions que han donat lloc a l'operació Nassarita es remunten al juny del 2008, quan es van detectar diversos vídeos a internet en què s'exaltava la figura del mujahidí i es feia una crida explícita a la comissió d'atemptats a Espanya, i més concretament a la ciutat de Granada.

Segons explica la nota, els autors dels vídeos s'havien dotat d'identitats fictícies i la seva activitat era tan prolífica que havien editat i havien penjat 11 vídeos en un portal d'internet, que havien estat vistos 2.007 vegades. A més a més, havien visionat més de 2.400 vídeos de contingut radical i havien mantingut contacte amb més de 200 internautes afins als postulats del Gihad Internacional de diferents països d'Europa i el Pròxim Orient.

Elements d'odi

Segons les investigacions policials, els detinguts pretenien difondre a internet missatges per provocar al món musulmà un estat d'ànim favorable a la comissió d'atemptats terroristes a Espanya, barrejant crides nostàlgiques a l'alliberament d'Al-Andalus i l'exaltació de la figura del terrorista, amb elements actuals d'odi i ofensa als musulmans, per incrementar l'amenaça a Espanya per part de grups i elements terroristes vinculats al Gihad Global.

Les investigacions han estat desenvolupades per la Comissaria General d'Informació en col·laboració amb la Brigada Provincial d'Informació de Granada, sota la supervisió del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional.