dimecres, 11 de febrer del 2009

hosti, quin greu em sap... (de l'avui d'avui)

Aznar, a l'atur

L'expresident del govern espanyol José María Aznar ha perdut la seva feina com a membre del consell assessor del fons britànic de capital risc Centaurus Capital a causa de la crisi

EFE

Londres
Ult. Act. 11.02.2009 - 14:33 hs

La crisi econòmica no entén de noms ni de càrrecs i ha enviat a l'atur el mateix José María Aznar. Segons publica avui la versió electrònica de The Guardian, l'expresident del govern espanyol José María Aznar ha perdut la seva ocupació com a membre del consell assessor del fons britànic de capital risc Centaurus Capital.

En concret, el diari, que no precisa les seves fonts, informa que el fons ha decidit prescindir del seu consell assessor com a resultat de la crisi creditícia. A més d'Aznar, aquest òrgan assessor també incloïa, entre altres, l'exministre d'Economia i actual portaveu d'empresa del Partit Conservador del Regne Unit, Kenneth Clarke, que igualment ha perdut la feina.

Aquest òrgan assessor també incloïa, entre uns altres, l'exministre d'Economia i actual portaveu d'empresa del Partit Conservador del Regne Unit, Kenneth Clarke, que igualment ha perdut la feina

Contractats l'any 2007, l'expresident espanyol i Clarke van ser fitxats per Centaurus Capital per "aportar experiència internacional, més que per obrir portes i facilitar contactes de negocis", segons The Guardian.

Des de la firma financera, amb seu a Londres, un portaveu ni va desmentir ni va confirmar la notícia i es va limitar a declarar: "No farem cap comentari sobre això".

Després de deixar el poder el 2004, Aznar, recorda el diari, s'ha convertit en un "visitant habitual" de Londres, on resideixen la seva filla, Ana Aznar, i el seu marit, Alejandro Agag, que és soci de Flavio Briatore, patró de l'escuderia francesa de Fórmula 1 Renault i accionista del club de futbol londinenc Queens Park Rangers.

Fundat l'any 2000, Centaurus Capital, que gestiona uns actius de més de 4.500 milions de dòlars (una mica més de 3.475 milions d'euros al canvi actual), està patint les conseqüències de la crisi financera internacional igual que altres firmes del sector